Kollaps + Entrópia Architektúra

Az esemény részletekkel.

"A zenekarra jellemző hangokat különböző hulladékok felhasználásával hozzák létre, például fémhulladékból, nyers műanyagokból és acéllemezekből, ütőhangszerekkel, basszussal és énekkel kombinálva. Ez nem csupán egy jól bevált „ipari” módszer, a zenekar számára ez a folyamat segíti elő a posztmodern társadalom szó szerinti felhasználását önmagával szemben.
A Mechanical Christ, a zenekar második lemeze, elődjének (Sibling Lovers) a konceptuális folytatása. Ezen a kiadványon tovább vizsgálják korunk velejáró társadalmi betegségét, amely az egyéni erkölcs leépülésében nyilvánul meg. Itt a kizsákmányolás, a bosszú, a kábítószer-függőség, a paranoia és a rabszolgamunka témái mind a disszonáns, kifordított erkölcsi játék részét képezik. A zenekar fejlődő fogalomtárának tanusítványa a szeretet, az élet és a halál átfogó tematikájának megjelenése, amelyek egyfajta osztott tapasztalatot nyújtanak az egyetemes emberi tapasztalatok kellemetlenségeiben.

A zenekar erőszakos és nihilista színpadi előadásairól ismert, amit most személyesen szeptember 18-án a budapesti közönség is újra átélhet, az Entrópia Architektúra felvezetésével.

Az Entrópia Architektúra munkásságára nehéz megtalálni a megfelelő kategóriákat. Hívták indusztriálnak, rituál rocknak, experimentálnak még paramentálnak is. Az effajta kategorizálás Schrödinger macskájára emlékeztet, hiszen a kategorizálás eredménye merőben függ a kategorizálás folyamatától. Függetlenek és próbálják a saját kifejezési formájukat megtalálni. A szavakat csupán alkalmi eszközként használják, ahogy az egyes zenei stílusok standardjait is. A zenekar 11 éve alakult, egy stíluskísérlet kapcsán: spontán és improvizált előadás a budapesti Royal Szálló felújítási munkálatainak hangjait és zajait rögzítő felvételre. Az évek során sok zenész fordult meg a zenekarban, mely az improvizációtól egyre inkább a pulzáló struktúrák váltakozása felé mozdult el. Zenéjüken fémek, ipari hulladékok és elektronikus eszközök által keltett ütem - és dallamstruktúrákra építenek durva, máshol érzékeny zenei struktúrákat. Alapvetően rituális, ősi, talán ember előtti hangokat használva igyekeznek kaput nyitni egy másik, komplexebb valóságra, ahol az emberi hang is kizárólag hangszerként funkcionál."

Beugró: 2000 Ft


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2019. 09. 18. - 05:55 | © szerzőség: Neofolk.hu