Broken Boundaries

Örömmel tesszük közzé az alábbi eseményt, mely több szereplőjével - gyakorlatilag az összes hazai - már szerepelt egyesületünk valamelyik rendezvényén is fellépőként. Kiállítás és koncertek októberben!

kortárs lengyel - magyar fotóművészeti kiállítás a CAFE Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kereteiben

művészek: Jarek Kubicki (PL), Rafał Karcz (PL), Mészáros Zsuzsanna (HU), Nagy Zopán (HU)

kurátorok: Tomasz Piars (PL), Petrik Tamás (HU)

megnyító: október 7-én, 19.00 órakor

megtekinthető: október 30-ig


 MEGNYÍTÓN FELLÉP a Rats Kill Bats és a Schyzzo.com!

Az október 7-én nyíló tárlat a művészet és a zene határvonalait térképezi fel, reflektálva az alkotásokhoz köthető zenei műfajok, illetve a különféle képzőművészeti ágak korlátaira. A művek a digitális és a hagyományos alkotási módszerek, a kommerciális és a művészi látásmód, valamint az élő test és az élettelen anyagok közötti határterületekről adnak metszetet.

Az ősszel megrendezett eseményen két lengyel alkotó műveiből, valamint két tehetséges magyar művész munkáiból válogatunk.

Jarek Kubicki a gdański Szépművészeti Akadémián végzett, majd Varsóban dolgozott különféle reklámügynökségeknél. Jelenleg grafikai stúdiója, az Insania Evidens kreatív igazgatójaként dolgozik, első saját kiállítását 2013-ban rendezték Gdańskban. Műveiben előszeretettel használja a digitális technológiát, fotómanipulációinak főbb inspirálói a komor hangulatú zenék és az emberi test, illetve annak átértelmezése.

Rafal Karcz Krakkóban tevékenykedik, tanulmányait művészettörténet és ipari formatervezés szakon végezte. A kiállításon a képeiből készült lemezborítók lesznek láthatóak, munkáira jellemző az avantgárd látványvilág, valamint a klasszikus alkotási módszerek újszerű megközelítése.

Mészáros Zsuzsanna a Nikon 24/7 pályázat 2012-es és 2013-as nyertese, számos önálló kiállítással a háta mögött. Műveiben kiemelt szerepet kap a divatfotó műfaja, mely a rá jellemző látásmóddal egészül ki, képeinek egyedi hangvétele már a kezdetektől végigkíséri pályafutását. Fotóiban az editorialok világa ötvöződik a szimbolikával és az alkotó személyes élményeivel.

Nagy Zopán fotográfiával és írással is foglalkozik, eddig megjelent kötetei mellett Párizsban, Varsóban és az ország több pontján is kiállításra kerültek művei. Alkotásai az analóg technikát részesítik előnyben, változatos témákon keresztül ismertetve az alkotó látásmódját.

A megnyitó eseménynek szubkulturális vonatkozása is lesz, kapcsolódva a kiállító művészek munkáinak hangulatához dark/goth koncertekkel és vetítéssel.

Az esemény egyik zenei főszereplője a 2014-ben alakult Rats Kill Bats lesz, akik tagjaik eltérő zenei ízlését hozták közös nevezőre a deathpunk zászlaja alatt, azóta pedig hiánypótló formációként járják a klubokat és fesztiválokat.

A megnyitó másik zenekara a Schyzzo.com 2004-ben indult, azóta számos külföldi és hazai koncertet adtak, zenéjükben többek között ötvöződik az electro, a punk és a noise is. Saját szavaikkal élve zenéjük egyszerre magával ragadó, erőteljes és meglepően dallamos.  Info: http://polinst.hu/node/10350


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2015. 09. 02. - 04:27 | © szerzőség: Gelka