Fields of the Nephilim 2017

2017  Igen gyászosan és szomorúan kezdődik ez az év a zenekar számára. Január 27-én a szólógitáros Tom Edwards /Tommo/ eltávozik az élők sorából.
Tom éppen az amerikai Bostonban lép fel az előző nap estéjén az Adam Ant And The Ants zenekarral. A koncert után éjszaka rosszul lesz, így a New Jersey-ben található Cherry Hill-i Kennedy kórházba szállították, ahol másnap gyulladásos szívelégtelenségben elhunyt. Adam Ant így nyilatkozott a szomorú hír kapcsán : "Köszönjük mindenkinek az együttérzést és a támogatást ebben a nehéz időszakban. Tom megosztotta zenei ajándékait a világgal, és szelleme örökké élni fog."
Természetesen a Nephilim honlapjára is felkerül a gyász híre. Nagyon megdöbbentünk, és nagyon szomorúak vagyunk a barátunk Tommo elvesztése miatt. McCoy így emlékezett : "Tom a hosszú évek alatt nagyszerű emlékeket osztott meg a csapattal és az összes munkatársunkkal együtt.  Öröm volt vele együtt játszani a színpadon.  Egy kiváló ember távozott, akinek egyedülálló varázsa és karaktere volt, akinek szenvedélye és tehetsége volt a zenéhez.  Néha nehéz szavakkal megfogalmazni a szomorú dolgokat.
Tommo, emeljük kalapjainkat. Nagyon fogsz hiányozni, és soha nem fogunk elfelejteni." Tom 2008-ban került az FOTN csapatába, és haláláig tagja volt. Olyan előadókkal is dolgozott, mint Roddy Frame, Edwin Collins, Andrea Corrs, Arno Carstens vagy a Spiderbites. Tom Edwards 41 évet élt.
Az idei év igen csak szűkölködik az élő fellépések számát tekintve, ugyanis mindössze két koncertet ad a banda, az egyik a Július 22-én Köln városában megrendezésre kerülő AMPHI FESTIVAL vendégei, a másik a December 22-én Londonban az O2 FORUM, KENTISH TOWN, falai közt tartott élő show, ahol két vendég csapat, a Salvation, és a Skeletal Family is fellépnek az estén. Mindkét koncerten egy új gitáros Andy James áll be a tragikus hirtelenséggel elhunyt Tom helyére.
Két jövő évi koncertről már biztosan lehet tudni. Az egyik március 31-én a spanyolországi Madridban található HARD CLUB PORTO színpada, a másik a május 18-án a németországi Oberhausen városában
megrendezésre kerülő NEW WAVES DAY fesztivál, ahol  a Clan Of Xymox-al szerepelnek.

A teljes biográfia és diszkográfia itt olvasható.

 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 01. 19. - 06:06 | © szerzőség: Papi