Pixel - Pigment - Pizzica

Örömmel adjuk hírül a nagyérdeműnek, hogy a Pizzica folytatja a kemencenyitogatás mellett pártoló tevékenységét is. A mai nappal új kiállítás nyílik, Kovács Anita munkái után újabb alkotó mutatkozik be a pizza- és lasagne illatfelhőitől terhelt falakon. Veres Máté fura teremtményeket álmodik vászonra  pixelekből - nézzétek meg, csapjatok be egy olaszt, és hallgassátok meg Paolo-t aki valószínűleg remek hideghullámmal és minimállal önti mindezt nyakon.

Esemény a facebookon  Időpont: szeptember 16. 19.00

"Analógból digitálisat csinálni sima ügy - elkattintjuk a fényképezőgépet a festmény előtt, és kész. Digitálisból analógot csinálni viszont macerás feladat: kiszabadítani a virtuális világ jellegzetes lakóit a képernyő börtönéből és felkenni őket a vászonra, például olajfestékkel. Ezzel a módszerrel kapott új testet a popkultúra néhány jellegzetes szereplője, az űrhajós varázsló, a pegazus, a velociraptor, és más ikonok Veres Máté kezétől.
Veres Máté naiv geek, játékfejlesztő grafikusként egész nap a számítógépet nézi, ezért olyanok a témák amilyenek: létformák a kozmosz minden elképzelt de lehetőleg rendkívül távoli sarkából.
Az alkotói folyamat első lépése a digitális, szigorúan 30 perc alatt készülő, spontán photoshop-vázlat, amiből aztán létrejön a nem csak bitekben létező mű.
A projekt célja a fejlődés, utazás a virtuális pixelfaragásból az ecset rögvalósága felé."


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 09. 16. - 07:24 | © szerzőség: Gelka