Infinite Beat - Frank Olivér

Infinite Beat - Frank Olivér koncertfotói a Pizzicában.

Június 6. 19.00 -Nagymező u. 21.

"A zenékért való rajongás és a koncertek ebből adódó folyamatos látogatása szépen lassan kapcsolódott össze a fényképezés iránti régóta meglevő, de sokáig teljesen laikus szinten mozgó érdeklődéssel és innen már egyenes út vezetett a komolyabb fotósfelszerelés beszerzéséig és a koncertfotózás és úgy általában a fotózás világába történő mélymerülésig.

Pár évvel ezelőtt ennek eredményeként indult a nevét a Psychic TV klasszikus lemezéről kölcsönző koncertfotós blog, az Infinite Beat és habár azóta általános fotós portfólióvá is vált az oldal, a főszerep továbbra is a koncertek dokumentálásáé. Zeneileg nem nagyon vannak határok, bármilyen műfaj előfordulhat, ami érdekel, így volt itt már punk, metal, neo folk, hardcore, synthwave, ambient, de a fókuszban többnyire underground előadók vannak, azon belül is különösen gyakran előkerül a goth, post punk és industrial vonal és a Pizzica főnök Paolo-val is innen eredt az ismerettség.

A képeken többnyire természetesen Budapest koncerthelyei köszönnek vissza, de felbukkantak már más városok klubjai is Mannheimtől egészen Tokióig és ahogy zeneileg, úgy a képek stílusában is nagy a szórás. Mivel ahogy zeneileg, úgy a fotózásban sem köteleztem el magam soha egy műfaj mellett. A fotósok közül legtöbben igyekezenek egyedi, karakteres, azonnal felismerhető stílust kialakítani és ez persze többnyire a koncertfotósra is igaz, nálam azonban inkább a fotók tárgya határozza meg a stílust. Az alkotói látásmód alá van rendelve a témának, a stílus igazodik az együtteshez, műfajhoz és a prioritás az, hogy a kép az adott koncert vagy akár az adott dal és pillanat hangulatát visszaadja.

Így ez a mostani válogatást amellett, hogy bepillantást enged több olyan underground zenei színtérbe, amivel máskor nem igazán lehet galériák falán találkozni, azt is megpróbálja bemutatni, hogy hány különböző módon lehet a koncertfotózást megközelíteni."

Zene: Sir Weirdo

http://infinitebeat.hu/
http://facebook.com/infinitebeat.hu/
https://www.instagram.com/infinitebeatphoto/

English:
INFINITE BEAT - a selection of concert photos by Oliver Frank

A journey through various underground music scenes through the lens of a photographer who puts the subject of his photos above his artistic vision. The concert's atmosphere and the artist's image plays the key role and the photographic style always adapts to these and it is as diverse as the music genres covered. Synthwave, metal, punk, neo folk, hardcore, ambient, goth rock, post punk, industrial and so on from some of the best underground clubs from all around the world, from Budapest to Tokyo.

2017. 05. 23. - 05:51 | © szerzőség: Gelka