Cinema Strange: Pressed Flowers

Ez itt a kaliforniai Cinema Strange első DVD-je. Két album, és egy 10 éves jubileumi kiadvány után vizuálisan is élvezhetjük otthonunkban eme Deathrock/ Batcave kvartett művészetét.
Az igényes digipack kiadvány 2 korongot rejt, egyet PAL, egyet pedig NTSC formátumban tartalmi eltérés nélkül. Szerencsére ez nem növeli a kiadvány árát.

Az 50 perc körüli koncertre - ha egy szóval kellene jellemeznem -, azt mondanám, hogy érdekes. A felvétel 2003-ban lett rögzítve, minősége jó, mind vizuális, mind pedig audió szempontból is. Felcsendülnek a legnagyobb Cinema „slágerek”, ezeket pedig a zenészek a már tőlük megszokott morbid színpadi ruházatban adják elő. Lucas, az énekes, boci maszkban, női hálóingszerű ruhában, csíkos harisnyában lép a színpadra. A két gitáros is hasonlóan „beteg” ruhatárral rendelkezik. A koncert nagyon kellemes, még ha furcsa is, amit látunk, egy idő után meg lehet szokni, hogy ez bizony egy nem mindennapi előadásmód.
Észre sem lehet venni, hogy elrepül az 50 perc, és már vége is. Többszöri megnézés után már ténylegesen élvezhetőek a látottak/hallottak!
Az extrák között találunk 2 db fekete-fehér némafilmet, amolyan művészi Cinema stílusban. Viszont, ami még érdekessé teheti ezt a kiadványt, az egy dokumentum jellegű home-videó, mellyel a zenekar nem mindennapi életébe csöppenhetünk bele. Érdemes megtekinteni ezt is!
Véleményem szerint nagyon eltalált DVD ez! Beszerzése ajánlott minden Cinema Strange rajongónak!

(10/9)     Kiadó és honlap: Trisol, Cinema Strange


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 10. - 13:47 | © szerzőség: Őszentsége