The Order 23

Ez az album egy újrafelvett kiadás, amely korábban csak demóként vagy homályos ötletként létező, 2006 és 2020 között írt, kiadatlan számokat tartalmaz. Az alább részletezett körülmények miatt úgy éreztem, hogy szükség van egy megfelelő kiadásra.

2006 nyarán, miután a zenével való kölcsönösen mérgező kapcsolatomat a termékenységben beállt  hullámvölgy követte, megfogant bennem az ötlet, amiből a The Order 23 lett. Több olyan barátom neve is felmerült, akikről úgy gondoltam, hogy még érdekelhetné őket a közös írás, a legtöbbjüket nem tudtam megzavarni, de az első név, ami eszembe jutott, Shawn volt.
Shawnnal kilencedikben ismerkedtünk meg, amikor vitatkozó csoportok közé keveredtünk, és ő teljesen ok nélkül megpróbált verekedni velem. Pont ilyen srác volt. Felnőttként gyakran visszagondoltunk arra az időre, és nevettünk rajta, mert számunkra nagyon kevés dolog volt komolyan vehető, és az akkori délutáni események teljesen elütöttek a szokásainktól. Utána közeli barátok lettünk, és különböző érdeklődési körök, valamint a közös szicíliai örökségünk köt össze bennünket, amit hajlamosak vagyunk elítélni.
Akkoriban állandóan nevettünk, a vicceknek soha nem volt vége. Tizenegyedikben Shawn úgy gondolta, hogy humoros lenne egy Bubonic Plague nevű ál-szovjet zenekart létrehozni, és valóban sikerült négy srácot, köztük engem is, összehoznia erre a célra. Ez sem valósult meg soha, mivel a szabadidőnket olyan dolgokkal töltöttük együtt, mint például építkezésekről anyagokat lopni, hogy tökéletesen járható utakat zárjunk el. Nem tudom, nevettem-e valaha is olyan jót, mint azon az estén. A világon semmi gondunk nem volt. Mások életének megzavarása örömet okozott nekünk. Kevés dolog változott.
Miután beleegyezett, hogy meghallgassa a The Order 23 anyagát, amin dolgoztam, túl sok sört ittunk, és végül az Anthrax "Among The Living" albumáról játszottam el minden számot, amire emlékeztem, valami ismeretlen okból unplugged. De a magot elültettük, és a The Order 23 idővel egységgé vált.
Az elkövetkező években Shawn közreműködője és nagyobb támogatója lett annak, amit írtam, mint bárki más valaha is. Dalötleteket és dalszövegeket sorakoztatott fel, irányt adott a projektnek, és sürgetett, hogy ezeket a munkákat a lehető legtöbb embernek mutassam be. Az erőfeszítései odáig terjedtek, hogy felajánlotta, hogy weboldalakat és közösségi oldalakat készít és tart fenn számomra, amit udvariasan visszautasítottam, mivel köztudottan visszahúzódó vagyok.
Végül Shawn teljesen lekerült a térképről. Hívtam, sms-eztem, e-maileztem, és közösségi média fiókokat készítettem azzal a kizárólagos céllal, hogy elérjem őt, de soha nem voltam képes rá. Minden utat kitörölt magához, és nem értettem, miért.
2020. december 14-én Shawn öngyilkos lett.
Hiányzik a barátom.
Ez  őérte van.

forrás: a zenekar bandcamp oldala


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2023. 03. 22. - 07:45 | © szerzőség: Neofolk.hu