Halál a Zajon

Mint már annyi esztendeje, a Fekete Zajon egyesületünk ismét tevékenyen részt vesz. A szombati napon a kisszínpad mellett, a koncertek előtt előadásokkal, kötetlen beszélgetéssel várjuk az alábbi témákra fogékonyakat.

Halál Kávéház Budapest
Akarsz beszélni a halálról? Persze, hogy nem. Ám gondold csak át, mit veszíthetsz ezzel: egy baráti hangulatú csoportos eszmecserét az élet és halál legfontosabb kérdéseiről. Az élet túl rövid ahhoz, hogy csak a szép dolgokat vegyük észre. A Halál Kávéház egy mindinkább erősödő nemzetközi mozgalom, amely alkalmat kínál bárkinek arra, hogy elmélkedjen az élet végességén, s így az értelmén is. Csatlakozz, és vegyél részt egy kellemes beszélgetésben az élet legnagyobb kérdéseiről. Ígérjük, túl fogod élni.
https://www.facebook.com/halalkavehaz/
Az Index cikke

Tánc az elmúlással
A halál gondolata és ábrázolása a késő középkori Európában
A túlvilággal kapcsolatos elképzelések, a halálhoz és a haldoklókhoz fűződő viszony minden történelmi korszakban jelentős részét képezték az emberiség gondolkodásának, hitvilágának és szokásainak. A régmúlt emberének hozzáállását azonban csak a reprezentációk segítségével ismerhetjük meg. A XIV. és XVI. század közötti Európából
számos olyan alkotás maradt ránk, amelyek lépten-nyomon a saját eljövendő pusztulásával szembesítették a hétköznapi halandót. Memento mori – Emlékezz a halálra! - az intelem, amely akkoriban áthatott egész Európát. Holtakkal táncoló élők a kápolnák falain, a test bomlásán elmélázó sorok, csonttá aszott test szobra a koporsófedélen, és más, az elmúlást megjelenítő alkotás áttekintésével tárjuk fel, mi vezette a kor művészeit a halál folytonos ábrázolására.

Haláltánc!
A kisszínpad szombat esti koncertjeit követően az elmúlt évek underground klubestjeinek (Batcave!, Dekadance, Nekromantika) legjobb talpalávalóit toljuk hajnalig. A műfaji kereteket tágítjuk/áthágjuk, de elsósorban a sötéthullámé a főszerep.
szelektorok: Gelka (Gothic.hu, Memento Mori) Lamastu (Deathrock.hu, Memento Mori), Letti (Szeged)


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 07. 03. - 05:40 | © szerzőség: Gelka