Mátyus Andrea - Márton Judit kiállítása

A Memento Mori Közhasznú Egyesület 2008 augusztusában alapult 14 alapító tag közös szándékaként. Egyesületünk célkitűzései között szerepel alapító okiratunkban alkotótevékenységek és művészek támogatása, ennek szellemében 2009 januárjától teremtünk fővárosi és vidéki helyszíneken különböző képzőművészek alkotásainak kiállítási lehetőséget.

Soron következő budapesti helyszín a Picasso Point, ahol március 14-én este 7-kor Mátyus Andrea és Márton Judit kiállítása nyílik meg. Két héten át tekinthetőek meg az alkotások, ami után újabb alkotó munkái két hét kihagyás után érkeznek megtekintésre.

A kiállítást megnyitja: ALBA HYSENI Szaxofonon kíséri: Dóra Attila

Belépő nincs!

Az alkotókról:

Márton Judit képein egy elképzelt valóság nyomasztó pillanatai elevenednek meg. Minimális világítással dolgozik és utómunkát sem végez a fotókon, hogy csak a lényegre figyeljünk. A beszédes arc és szempár, mintha egy lehangoló film képsorait néznénk, melyek hol rettegéssel, hol szomorúsággal töltenek el.

Mátyus Andrea hagyományos technikával készült fekete-fehér fotóin a sötét tónusok dominálnak. Judittal ellentétben ő messziről szemlélődik, emberek ritkán és csak fekete sziluettként jelennek meg képein. Legkedvesebb témája Svédország, ahová rendszeresen visszajár fényképezni, gyönyörködni.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 28. - 09:26 | © szerzőség: Gelka