Szépséged áldozatai

A Memento Mori Közhasznú Egyesület 2008 augusztusában alakult 14 alapító tag közös szándékaként. Egyesületünk célkitűzései között szerepel alapító okiratunkban alkotótevékenységek és művészek támogatása, ennek szellemében 2009 januárjától teremtünk fővárosi és vidéki helyszíneken különböző képzőművészek alkotásainak kiállítási lehetőséget. Soron következő budapesti helyszín a Fogasház, ahol december 6-án este 7-kor Kónya Melinda kiállítása nyílik meg. Vendég: Bottyán Equus
Belépő nincs!

KÓNYA MELINDA - A SZÉPSÉGED ÁLDOZATAI

Az alkotó gondolatai:
A képeim a kozmetika és szépségipar által végzett állatkísérletekről szólnak. Vannak még cégek, melyek mai napig állatokon tesztelnek rendkívül kegyetlen módszerekkel, pedig napjainkban bőven lenne más alternatíva termékeik előállítására. Az Interneten keresztül egy videó kapcsán találtam rá erre a témára. Ebben a videóban szereplő kismacskák szenvedése láttán döntöttem úgy, ezt nem lehet "festmény nélkül" hagyni. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Kultúrtörténeti tablók
A kiállítás gerincét képező festmények mellett a látogatók szöveges illusztrációkat láthatnak, melyek tematikusan kapcsolódnak a képek mondanivalójához. A szöveges illusztrációk forrásai újságkivágatok, melyeket a szervezett magyar állatvédelem ügyének korai szakaszából, az Országos Állatvédő Egyesület kiadványaiból válogattunk, az 1893-1916 közötti időszakból. A kivágott szövegrészletek témája egyrészt az állatkínzással kapcsolatos, figyelemfelkeltő jellegű híradás, másrészt (és lehetőleg erre helyezve a hangsúlyt) az élveboncolással és orvostudományi kísérletekkel kapcsolatos cikk-részlet vagy hír. A kiállítandó képek témája főként a kozmetikai iparban folyó állatkísérletekre koncentrál.

+ beszélgetés a témáról
A kiállítás kapcsán olyan emberekkel fogunk beszélgetni, akik kiterjedt és valós tapasztalattal rendelkeznek az állatvédelem és állatmentés terén: ők a Bottyán Equus Állatotthon munkatársai. A beszélgetésben arra szeretnénk helyezni a hangsúlyt, hogy mi az amit az ember morális és józan erőfeszítésekkel megtehet az állatok érdekében, legyen szó az állatkísérletekről, a gazdátlan állatokról vagy az állatkínzás kérdéseiről. A beszélgetés keretében szívesen várjuk a jelenlevők kérdéseit, hozzászólásait is!


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 29. - 09:14 | © szerzőség: Gelka