MMart27 - Oculus AG

A Memento Mori a 2015-ös évet fotókiállítással nyitja a Kis Á galériáján február 13-án este. Az alkotások mellé-után a United Gods zenéjében merülhetünk alá. A kiállítás és koncert látogatása díjtalan. Utána afterparty industrial-EBM -minimal műfajban. szelektor: eGr, Kraak, Gelka, Paolo

Az esemény a közösségi oldalon (csatlakozásod, megosztásod köszönjük):


OCULUS AG - 7df2
Mióta látok, mindig is olyan szokatlan dolgokat vettem észre, amiket mások általában nem.
Aztán elkezdtem fotózni bő öt éve. Hamar az utcára kerültem, mármint fotózni, mivel utca-város témában kezdtem el fényképzeni először.
Aztán elkezdtem más irányokban is mozogni, pl. modellfotózás, ebből később jött a koncepciózus, megrendezett képalkotás.
Menet közben azonban hogy, hogy nem, egyre inkább készültek olyan képek, amik valahogy nem illettek bele semmilyen addigi irányba sem. Különböző részletek, fények és árnyékok, "alaktalan" alakzatok, ismétlődések, kitekeredett világ... Mindez ráadásul már nem csak puritánul látva a valóságot, hanem valamiféle szürreális belső szem által vezérelve sokszor digitális eszközökkel is rásegítve a látvány létrehozásához. Így születtek ezek a képek, melyeket végül 2014-ben kezdtem egy "sorba" rakni, "külön projektként" kezelni.
Így jött létre az Oculus-AG nevű projektem, aminek ez az első kiállítása.
https://www.facebook.com/oculus.AG

UNITED GODS
A United Gods a 90-es évek eleje óta létező formáció Kecskés Péter vezetésével. Míg a múltbeli anyagokhoz a ritual-occult industrial címkéje állt közelebb, addig a Speculative Speculum (a 2014-es új album) is fémes, de lényegesen sötétebb tónusaival, alámerülő mormogó zajzuhatagával csak helyenként karistol - leginkább a dark ambient körbe sorolható. Az albumot a Kalpamantra Records jegyzi, csakúgy , mint a 2011-es budapesti koncert anyagát.
A hat tétel meghallgatható itt, de várjuk meg vele a naplementét:
http://neo-folk.hu/unitedgods_speculativespeculum

A koncert után (szintén ingyenesen) rakjuk be kedvenc zenéinket. Kraak az Ipari Szakadároktól és egyesületünk képviseletében hoz industrial-EBM zenéket, Paolo a New Wave szerűség és számos népszerű fővárosi klubest dj-jeként inkább a cold wave-minimal világából merít. eGr anno az Interzone.inc-ben feszegette a húrokat, de ismert lehet a Skinnypuppy.hu oldal révén is - a merítése ennek megfelelően alakul. Gelka elsősorban az old school EBM régi és teljesen friss előadóitól játszik szintén a Memento Mori "színeiben".


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2015. 01. 29. - 06:10 | © szerzőség: Gelka