MMart32 - Ambivalens

A Memento Mori Egyesület a 2016-os esztendőt Tamás Ferenc kiállításával nyitja január 8-án a Kis Á-ban, a pincehelyiségben koncertekkel (United God, Mechanical Corpse) is várjuk az érdeklődőket. A belépés díjtalan.

Az esemény a közösségi oldalon (csatlakozásod, megosztásod köszönjük)

Kiállítás - Tamás Ferenc képei

Perifériák szélein egyensúlyozom. Háttérből figyelve a zajló dolgokat. Része vagyok mindennek közben pedig sehova sem tartozom. Szeretek elhagyott épületekben lenni, némelyik akár egy elhagyott acél rozsda temető, ahol a múlt bevéste a maga karcait. Nem érdekelnek a szubkultúrák valahol mégis részük vagyok. Állandóan körülvesz az ambivalencia.
Nem vagyok fotós! Így erre hivatkozva ki is tudok sok korlátot kerülni. Szabálytalan képek, nem középre helyezett téma, néha talán tudatosan máskor zsigerből működöm. Lenyomatok egy érzésről, néha pedig egy tárgy olyan, mint mások elhagyott álmai. A legtöbb témát ipartelepeken találtam, de van olyan ami egy zsúfolt városi hely része és mégis amikor készült, egy lélek sem járt arra, Szerencsére elég sok különleges helyre bejutottam. Ez egy furcsa szerelem nálam.

Fellépők:
UNITED GODS
A United Gods a 90-es évek eleje óta létező formáció Kecskés Péter vezetésével. Míg a múltbeli anyagokhoz a ritual-occult industrial címkéje állt közelebb, addig a Speculative Speculum (a 2014-es új album) is fémes, de lényegesen sötétebb tónusaival, alámerülő mormogó zajzuhatagával csak helyenként karistol - leginkább a dark ambient körbe sorolható. Az albumot a Kalpamantra Records jegyzi, csakúgy , mint a 2011-es budapesti koncert anyagát.

Mechanical corpse
Kísérleti zene, zenei kísérlet. Néhol sötét ambient hangzás, elektronikus melankólia. Ipari hangok, cselló és zaj. Villódzó képek. Ambivalencia. Sokszor olyan a zene amilyen egyáltalán nem vagyok és mégis hiszen belőlem fakad. Az első dal talán 4-5 éve megvolt, mégis 1 éve kezdett kialakulni a mai forma. Legtöbbször azt hallottam olyan akár egy Soundtrack egy még el nem készült filmhez. Talán igazuk van. Minden lehetséges ... Számomra a zene nem más mint a zajok magamnak kiválogatott sokasága. Vagy a gombok megfelelő időben való lenyomása. Szerintem a zaj akármilyen gerjedés is, elfér a legszebben zengő zongora mellett. Önző módon azt vallom, az ember zenét önmagának csinál és ha ez találkozik ezt befogadni tudó emberekkel az a legnagyobb elismerés.

 


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2016. 01. 08. - 06:29 | © szerzőség: Gelka