MMart 48 | Boda Szilvia

Boda Szilvia rajzai és festményei valójában mágikus ablakok. Aki beles rajtuk, egy borongós, de mégis reményteli, varázslattal teli világ eleven szereplőit pillantja meg.

Esemény a Facebookon.

E karakterek mindegyikének megvan a saját, titkos története, mely hol a portré elkészülte előtt mondatik el, a kép ihletőjeként, hol pedig utólag derül ki, a portré által sugallva.

Gyakran oda-vissza játék ez: Készül egy festmény egy, a semmiből felbukkanó, a mi valóságunkból nézve fiktív figuráról, aki aztán elárul magáról valamit, elmeséli, miért jött – története pedig egy másik kép, e fantáziavilág egy újabb szereplőjének inspirálójává válik. A sztorik idővel összefonódnak, s önmagát szakadatlan mesélő, epizodikus regénnyé állnak össze.

Szilvia festményei e kiadatlan regény illusztrációi – vagy épp egyetlen állóképbe sűrített fejezetei. Alakjaik az  alkotó képzeletbeli, ezért néha valósnál is valósabb barátai és inspirálói.

*

Boda Szilvia ékszerész és festőművész. Finom drótból és féldrágakövekből készült, egyedi ékszereit az USÁ-tól kezdve Skandinávián keresztül Japánig viselik. Olajfestményeit, akvarelljeit, pasztell- és ceruza-rajzait szintén világszerte szeretik mindazok, akik nyitottak a pop-szürrealizmusra és a vele rokon, néha “egyszermélyes” műfajokra.

Szilvia – avagy BoSzi – képei a Memento Mori és a Macska szervezésében most először kerülnek fizikai valójukban kiállításra. A tárlat 2018 október 2-án 19:00 órakor nyílik, Csigás Gábor író (és Szilvia világának társ-alkotója) rövid felvezetőjével.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 09. 17. - 06:45 | © szerzőség: Memento Mori