MMart 49 | Syporca Whandal: Robot-ikon

Az alkotó 2018-ban készült 50 darabos digitális grafika sorozatának egy szegmense kerül bemutatásra. A teljes kiállítási anyag még sehol sem volt látható, az egészet felvonultató pályázat még elbírálás alatt van. A Macskában ebből egy válogatást kerül a falakra. A válogatás ezen darabjai monocromok, a figuratív elemek mindegyike az introvertált béke ikonjai.

Esemény itt, kérünk csatlakozz!

"A No-copyright, és a neoista plagiarizmus mozgalmakból kiindulva a pszeudo-identitás-anonimitás és/vagy multi-identitás, virtuális kommunák kriptográfiáját saját eddigi tapasztalásaimra alapozva dekódoltam. Nem alattomos leleplezés nyerseségével dokumentáltam, hanem a tudományos világ szakralizált 2-es számrendszerét és elvont matematikai fogalmait szubjektív szűrőmön engedtem át. A materializmus reális szabályait relációvá torzítottam, és az aszimmetriával, szimmetriával és tranzitvitással esztétikai alapra helyeztem át. Az individuális hekkelés során grafikai-minimalizmusban letisztított robot-ikonokat, humanoid teremtményeket generáltam.
Az egyetlen ismeretlen a számomra ebben a kvázi szituációban, hogy a kép, illetve mozgalom szemlélője és az újrahasznosított művészet esztétikai kódgrafikái és a falanszterikus terei között mi is a katalizátor. Mitől marad valaki állandó konstans a kép előtt, és mitől lép rá valaki genomként a pszichégeográfiai ösvényére.
Kommunikációm szublimálja a direkt konkrétumokat, már csak azért is, mert a vírusként építkező fluid közösség örökké csupán pillanatnyi tényszerűséggel bír.
A Gép és Ember ambivalenciája dinamikus létforma az identitás átjárok, és nyílt profilkapuk használatával.
A tapasztalati, és elvi paradoxonok között csupán az ötlet és reprodukció, a közösség és egyén építés és romlás önregulaló harmóniája ad kapaszkodókat..."

A kiállítást megnyitja Horváth Márk filozófus +posztmoderm filozófia, spekulatív realizmus, kritikai elmélet+

Horváth Márk Budapesten élő filozófus és kutató, az Absentology Műhely társalapítója. Kutatási területe a posztmodernitás, a virtualitás és digitalizáció, pesszimizmus és nihilizmus a filozófiában, felbomlás és végesség, sötét ökológia, illetve Bataille és Baudrillard filozófiája. Számos nemzetközi és hazai konferencián adott elő és folyóiratokban publikált. 2016 márciusában jelent meg az első könyve a The Isle of Lazaretto (Lovász Ádámmal közösen). 2017 telén jött ki Darkening Places címmel második angol nyelvű kötete. A társadalmi gyorsulás jelenségéről szóló első magyar könyv, a Felbomlás és dromokrácia szerzője szintén Lovász Ádámmal közösen. A szimuláció és a halál kapcsolatáról írt magyar nyelvű könyve 2018 elejére jelent meg, és Lovász Ádámmal közösen Bataille filozófiáját (magyar nyelven szintén elsőként) bemutató kötetük – a Látomások a lefejezésről is 2017-ben került a könyvesboltok polcaira.
"
A belépés díjtalan.
Bővebb információ a megnyitó-esemény kapcsán később!


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 10. 20. - 06:50 | © szerzőség: Memento Mori