Huczek Zoltán kiállítása

A Memento Mori Közhasznú Egyesület 2008 augusztusában alapult 14 alapító tag közös szándékaként. Egyesületünk célkitűzései között szerepel alapító okiratunkban alkotótevékenységek és művészek támogatása, ennek szellemében kívánunk 2009 januárjától (Dalí halálának 20 éves évfordulóján) fővárosi és vidéki helyszíneken különböző képzőművészek alkotásainak kiállítási lehetőséget teremteni.

A budapesti helyszín az SM'S Kávézó galériája, ahol október 16-án este 7-kor Huczek Zoltán kiállítása nyílik meg, és reggelig a Dekadance! szórakoztatja a látogatókat. A kiállításmegnyitón közreműködik a Fenes Tibor (Nulladik Változat) gitáron. A kiállítássorozatunk Dalí emlékének szentelt, ebben az évben hunyt el a festőgéniusz 20 évvel ezelőtt. Egy hónapon át tekinthetőek meg az alkotások, ami után újabb alkotó munkái érkeznek megtekintésre.
 

HUCZEK ZOLTÁN

Kiskunhalason élek és az időm java részét itt is töltöm. A festészetet kikapcsolódásként űzöm, amit autodidakta módon sajátítottam el. (de "Jó pap is holtig tanul." - tartja a mondás, és úgy gondolom ez mindenkire igaz.) Pár hónapig jártam a kiskunfélegyházi gimnázium rajz körére és az ott felszedett rajz tudás adta meg az alapját, hogy később a festészettel próbálkoztam. Nagy hatással vannak rám egyes írók, költők, zenészek és képzőművészek, akiknek hatása nagy valószínűséggel érezhető is egy-két képemen. Mint a legtöbb ember, akit valamilyen szinten "megérintett" a művészet (legyen az: zene, költészet, vagy bármi más) én is legtöbbet a velem megtörtént eseményekből merítek. Az innen kiragadott hangulatot próbálom átültetni a képeimbe. Több-kevesebb sikerrel.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 26. - 09:10 | © szerzőség: Gelka