MMart | OGT

A Memento Mori csoportos kiállítása az OGT-n

A háttérből már "delegált" alkotókat egyesületünk a tavalyi évben, idén több alkotóval és standdal várjuk az érdeklődőket a fotelszobában. Az Országos Gothic Találkozó 2018 augusztus 11-én délután négykor nyitja kapuit a Dürer kertben.

A kiállító alkotókról:

FRANK OLIVÉR
Magával a koncertfotózással néhány évvel ezelőtt kezdtem el komolyabban foglalkozni és ezzel egy időben indítottam el a képek gyűjtőhelyéül szolgáló Infinite Beat (http://infinitebeat.hu/ fotósblogot, ami azóta a hazai és külföldi underground zenei élet egyre átfogóbb és egyre növekvő online lenyomatává vált.
A képeken számtalan különféle műfaj köszön vissza, de mivel az industrial, new wave, post punk, goth rock és társaik mindig különösen közel álltak hozzám ezért ezek az átlagnál sokkal gyakoribb visszatérő elemek és a mostani kiállításon elsősorban ezeken lesz a hangsúly.

HUCZEK ZOLTÁN
Kiskunhalason született, 1979-ben. Festészettel 15 éve foglalkozik autodidaktaként, grafikákat pedig már a középiskolás évek alatt is készített. Az elmúlt pár évben több helyen élt, Szentendrén, Pécsett, és jelenleg Budapesten. Szentendrén kezdtett el városképeket festeni, melynek gyökeréből indult el kedvelt témája az „álomvárosok”. Festményeit főként akril festékkel készíti, de vegyes technikát is alkalmaz. Alkotás közben írók, költők és zenészek inspirálják, műveikhez szívesen készít illusztrációkat, egyénileg és felkérésre.
http://www.gothic.hu/huczekzoltan

JACSÓ BALÁZS
Képein visszatérően megjelennek az enyészet mintázatai. Rétegek telepednek egymásra, összeolvadva és újabb tónussal gazdagodva vagy épp rothadásig elfeketedve. Testek korhadnak…lehámlik a máz…előbújik a csont. Eltompulnak a színek…majd minden feloldódik a természeti formákban vagy a mesterséges mintázatokban… Az élet eltűnik, a matéria pedig visszabukik az anyaföldbe.
http://www.gothic.hu/jacsobalazs

KOVÁCS ANITA
Évek óta festek, hol ezt, hol azt, most ezt dobta a gép. Szeretek elveszni a részletekben, az engem körülvevő világban. Nyulak, rovarok, ízelt lábak, ízek, pikkelyek, szemek, porszemek. Most így látom a világot. Szeretek kisérletezgetni színekkel és formákkal, különböző anyagokkal - de talán pont ezért különösebb művészi hitvallásom vagy koncepcióm nincs is. Számomra az alkotás egy eszköz (szerencsére az egyetlen) lelkiállapotom pillanatnyi kifejezésésére. (Alkotások)

SUZANNE KOBELA
Az alkotó 1993-ban született. Jelen kiállításán főként akvarell és gouache kevert technikájú festményei és grafit rajzai tekinthetőek meg. Festészet mellett érdeklődési körébe tartozik a szobrászat, linónyomat készítés, ékszerkészítés, a digitális rajz és festészet, tavalyi évben pedig youtube csatornát is indított, ahol kezdetlegesebb timelapse videói tekinthetőek meg egy-egy képének készüléséről.
http://gothic.hu/gothic/SuzanneMonster

WEIXELBAUM LAURA
A kiállítás anyaga a teremtés mítoszait és az istenek alkonyára tett jóslatokat dolgozza fel a művész expresszív stílusával. Teremtetlen Világ a Ragna rök (Istenek alkonya) utáni világot jelenti. A festmények fel szeretnék hívni a figyelmet az egyre inkább feledésbe merülő világképre, mely a látható és láthatatlan dimenziókat egyesíti. Emlékeztetni akarnak, mi mehet veszendőbe. Az ősök levegője még lélegezhető, de már más nap kel. A régiek erejüket vesztették, de még feltámadhatnak…!
https://www.facebook.com/weixelbaumlaura/MMstand | HangFürdőJegy
A Memento Mori Egyesület támogatást kér. 2018-ban tíz évesek leszünk, ebből az alkalomból két helyszínen rendezünk eseményt. A tatabányai Ipari Skanzen hangfürdőjében és a Dunakanyarban a Nomád Bárban. Nyár végén és ősz elején két különleges hangulatú helyen lépnének fel meghívott zenekarok, művészek. A rendezvényeket ingyenesre tervezzük. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, támogatói segítségre van szükségünk. A cél érdekében első ízben egyleti standdal készülünk.
http://mementomori.hu/mmstand_hangfurdojegy


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 06. 26. - 05:28 | © szerzőség: Memento Mori