Programismertető

Február 4-én új helyszínen igyekszünk bizonyítani egyesületünkkel. 4 zenekar lép színpadra, a fel- és levezetést illetőleg is szeretnénk zeneileg ismeretlenebb vizekre evezni és izgalmas pillanatokat szerezni vendégeinknek. A program a következőképpen alakul...

ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA

Az Entrópia Architektúra munkásságát sok jelzővel próbálták (és próbáljuk) kategorizálni. Hívták indusztriálnak, rituál rocknak, experimentálnak még paramentálnak is. Az effajta kategorizálás e helyütt leginkább Schrödinger macskájára emlékeztet, a kategorizálás eredménye merőben függ a kategorizálás folyamatától.
Alapvetően a következők írhatóak le:
A zenekar 11 éve alakult. Fontos befolyásokként a következők említhetők:
Mahakala és Mahayana Buddhizmus, postkonstruktivizmus, az ipari gépek éneke és zaja, a posztmodern korban való felnövés és élet.
A szavak nem pontosak, így a további kategorizálást a hallgatóra bízzuk. Az Entrópia Architektúra-nak nincsen szüksége a szavakra, alkalmi eszközként használja csak őket.

!Nylon Me

Éles levelek, hulló verejték, tompa kavicsok ropogása a talpad alatt, üvegszilánk hasítja fel a tornacipő oldalát. Érzed, hogy marja a kosz a sebet. Gyorsabbak mint te, jelzi ezt a fel-fel zendülő csaholás. Vonyít... (valamelyik szintén belelépett) ... kergetnek végig egy ösvényen, ami kivezetett egy autópályára, és mint minden éjjel most is szinte csak kamionok járnak. Indul a játék! Átérsz köztük, vagy sem? A kutyák átérnek vagy nem? Átértél. (Ők is)... tovább! -- Valami ehhez fogható a zenekar hangulata, idézőjeles elekrto-postpunk a mad-max világából....2004 óta létező át-át alakult formáció, újra az alapító tagokkal zenél. samplerek, dobgépek, torzítók ropognak 160 BPM körül...

derTANZ

A derTANZ-ot 2009 őszén alapította – az akkori !Nylon Me 2 tagja – Tisch Bálint(gitár – elektronika) és Kovács Gábor(ének), kiegészülve a basszusgitáros Tornyos Mártonnal. A zenekar 2010 elején debütált a Trafóban, mint a Nitzer Ebb előzenekara. Ezt követően csatlakozott a bandához Tornyos Ákos dobos, és a fellépések pár kisebb vidéki koncerttel folytatódtak. 2010 nyarán aztán Tisch Bálint elhagyta a zenekart, a gitáros poszt betöltésére pedig Gulyás Árpád érkezett, ezzel kialakult a jelenlegi felállás. A derTANZ hangzása az elmúlt 1 év kísérletezőbb hozzáállásának eredményeként sokat változott. A klasszikus dal szerkezeteket nyitottabb zenei struktúrák váltották fel. Így jelen pillanatban a banda stílusa kifejezetten eklektikus, a punk-tól a jazzcore-ig, a zajtól a csendig meglehetősen széles skálán mozog. Ha a zenekar lenne keresztelője, a ceremóniát minden bizonnyal éjszaka, egy kihalt TSZ udvaron tartanák, ahol a plébános Sun Ra-nak Michael Gira, Nick Cave, és Ian Curtis ministrál.

LivingTotem

Az egyszemélyes projekt, mely az elektronikus vasak összekötésével és azokból a maximálisan legtöbbet kihozni próbáló produkció. A fantáziád szabhat határokat csak, ha belemerülsz a zenébe. A sötét mélyből felszabadult törzsi energiákat ritmusba veszi és ipari mozgásba rendezi. Csak neked. A melódiák nem fülbemászók. De mégis bólogatásba kezdesz. Belassulva, felgyorsulva...
Kraak-ot, a LivingTotem-et életre keltő lemezlovast számtalan helyen ismerik, az Ő nevéhez (is) fűződik az utóbbi évek legjobb industrial koncertjeinek szervezése (pl: Dive, Tzolk'in), ezenkívül az Ipari Szakadár bulik, az OZORA feszt, és számtalan buli szereplője. Mindemelett az egykori ParaRádió és a Tilos' legfáradhatatlanabb műsorvezetője is.
Kevésbé ismert oldala a LivingTotem, mely ezúttal a Memento Mori Klub kérésére adja live act-jét felvezetőként a Roham falai között.
A LT a sötét lebegés, az ipari ütemek, és törzsi ritmusok keveréke.

TUDNIVALÓK

speciál: dark ambient hour (21.00-22.00)
after: posztrock-avantgard-experimental-ipar
vizuál: Kísérleti rövidfilmek a mozgóképek hajnaláról

RohamMenet:
21.00-22.00 dark ambient hour
22.00-23.00 LivingTotem
23.30-00.30 Entrópia Architektúra
00.30-01.30 derTanz
01.30-02.30 !Nylon Me
... after

Belépő: 500 Ft

Kapcsolódó anyagok:

linkek:
Entrópia Architektúra
!Nylon Me
derTANZ
LivingTotem
Memento Mori Blog
Roham


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 17. - 07:54 | © szerzőség: Gelka