Programismertető

A Rohamban tartott február eleji klubest után folytatva a kísérleti elektronika és az ipari-zajos zenék bemutatását a Memento Mori négy produkciót hív a Szabad az Á színpadára.

ANEZ

Erős női ének, kompjúterek, elektronikus dobok, klasszikus ízt adó fafúvósok, felvett zajok és talált hangok mindez, egy szokatlan szürreális hangzásvilágot, atmoszférát kölcsönöz az Anez zenekar dalainak.
Hitvallásuk a zene, ők hangot, zajt, egyaránt magukhoz ölelnek, nincs csúnya vagy szép…… Elektronikusan alternatív kategóriába sorolják őket, habár ezt a besorolást többszörösen újraértelmezték. Zenei attitűdjük, nyitott, kísérletező, akár az egészen bizarr szintekig is.
A tudatállapotok színes skáláját járják körbe dalaikon keresztül: a meditatív állapotoktól egészen a gyönyörű felszabadult őrületig. Koncertjeik által katarzist, ámokfutást, mély érzelmeket váltanak ki, energiákat mozgatva meg a hallgatóban. A zsigerekig hatol. Megráz, és megsimít! Rád kiabál és elcsitít… A dallamokat erős vizualitás kíséri, amit mindenki maga módján értelmezhet, saját lelke tükrében.
A szokatlan összhangzatok, egyedi harmóniák megértéséhez, többszöri meghallgatás, és elmélyültség kell. Egyszerre meditatív, lírai, miközben monotonon, erőszakos, lüktető, gépi.
Hallgatva kiülhetünk saját vállunkra szemlélődni, tombolni, vagy csak álmodni.

PARASONIC

Mintha kitennének a végtelen, jéghideg világűr egy sötét pontjára, ahol elvesztek minden tájékozódási pontot, ám lassan észreveszek egy galaxist, egy születendőben lévő világot. Ahol a ködben, a molekuláris felhőben örvénylő porban egyre sűrűbb és koncentráltabb anyag összeáll. Egyesülnek a hangok, a zörejek, a disszonanciát harmónia váltja fel. Experimentális ritmusban lüktet egy fénypont, amely a fúzió hatására sugározni kezd és egyensúlyt teremt. Szénfekete magját a vas hozza létre, összehúzódik, majd kitágul s látványos fényjátékával atmoszférát teremt. Zilált lelkem is pulzál, a zene felzaklat, majd megnyugtat. Mindez egy szempillantás alatt véget ér és megmaradok egyedül a sötét űr közepén. Születés-elmúlás, fekete-fehér, tűz és jég.

MORK SKOG

Az estre a Bérces Ádám által létrehívott dark ambient-experimental projekt, a Mørk Skog ezúttal egy exkluzív műsorral készül, amely zenei anyaga egyben a következő tervezett album alapja is lesz. A koncepció ezúttal korának egyik legnagyobb hatású novellaszerzője, Howard Phillips Lovecraft és a jórészt belőle merítkező egykori angol dark ambient alapvetés, az Endvra együttes előtt való tisztelgés. A zenei anyag és a hozzá tartozó szövegek is Stephen Pennick Christopher Walton duójának zenei világát és az új-angliai írógéniusz által teremtett egyedülálló atmoszférát igyekszenek megfogni, amelyeket az idén hatodik születésnapját ünneplő projekt megszokott hangzásában és hangszerelésében hallgathat-tekinthet meg a közönség.

LivingTotem

Az egyszemélyes projekt, mely az elektronikus vasak összekötésével és azokból a maximálisan legtöbbet kihozni próbáló produkció. A fantáziád szabhat határokat csak, ha belemerülsz a zenébe. A sötét mélyből felszabadult törzsi energiákat ritmusba veszi és ipari mozgásba rendezi. Csak neked. A melódiák nem fülbemászók. De mégis bólogatásba kezdesz. Belassulva, felgyorsulva...
Kraak-ot, a LivingTotem-et életre keltő lemezlovast számtalan helyen ismerik, az Ő nevéhez (is) fűződik az utóbbi évek legjobb industrial koncertjeinek szervezése (pl: Dive, Tzolk'in), ezenkívül az Ipari Szakadár bulik, az OZORA feszt, és számtalan buli szereplője. Mindemelett az egykori ParaRádió és a Tilos' legfáradhatatlanabb műsorvezetője is. .
A LT a sötét lebegés, az ipari ütemek, és törzsi ritmusok keveréke.

TUDNIVALÓK

Helyszín: Szabad az Á Nagy Diófa u. 8. Időpont: 2012. április 30. 21.00 info: gothic.hu Be: 1000 Ft speciál: dark ambient hour (21.00-22.00) after: posztrock-avantgard-experimental-ipar

Menet:
21.00-22.00 dark ambient hour
22.00-23.00 Mork Skog
23.00-00.00 Parasonic
00.00-01.00 ANEZ
01.00-02.00 LivingTotem
... after
 

Kapcsolódó anyagok:

ANEZ
Mork Skog
LivingTotem
Memento Mori Blog
Tilos Az Á


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 17. - 08:33 | © szerzőség: Gelka