Programismertető

A Memento Mori Egyesület folytatja klubestjeit, ezúttal 4 zenekar lép fel a Szabad az Á színpadán, egybekötve mindezt eGr, Ervin és Gelka születésnapjával. A koncertek előtt-után ennek megfelelően kedvenc zenéink szólnak.

ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA

Az Entrópia Architektúra munkásságát sok jelzővel próbálták (és próbáljuk) kategorizálni. Hívták indusztriálnak, rituál rocknak, experimentálnak még paramentálnak is. Az effajta kategorizálás e helyütt leginkább Schrödinger macskájára emlékeztet, a kategorizálás eredménye merőben függ a kategorizálás folyamatától. Alapvetően a következők írhatóak le:
A zenekar 11 éve alakult. Fontos befolyásokként a következők említhetők:
Mahakala és Mahayana Buddhizmus, postkonstruktivizmus, az ipari gépek éneke és zaja, a posztmodern korban való felnövés és élet.
A szavak nem pontosak, így a további kategorizálást a hallgatóra bízzuk. Az Entrópia Architektúra-nak nincsen szüksége a szavakra, alkalmi eszközként használja csak őket.

I.O.N

Tévelygések és megfagyott üvegpoharak csiszolatlanságai. Elrabolt munka az él-elvágás és elvágyódás folyamataiban. Émelyítő vágy a magányomban és szinkronitás a lélegzeteimben. Már nem keresek benne semmit és ez üressé tesz. Padlóroncsok, megvágott lábikrák, roppanthatatlan talpfák hányadékai a meg-megremegő hídív ölelésében.

"Temesvári Balázs, zeneszerző, kísérleti zenész, elsősorban színházi és táncszínházi produkciókhoz ír zenét. Saját zenekara a gyakran változó felállású I. O. N., performance-jellegű, ambient alapokon nyugvó kimagaslóan igényes underground kisérleti zene.
T. Bali gyakran dolgozik Szemző Tiborral, játszik a Gordiusi Comóban, amellyel számos külföldi fellépésen vett részt, egyebek mellett felléptek a londoni Royal Hallban, Frankfurtban, Moszkvában, Kanadában. "

ADAM BERCES

A Kraschau és Mørk Skog mögött álló zenész legújabb, "Cold Minimal Electronics" stílusú produkciója. Ezen a néven már 2006 óta, nagyjából 2008-ig készültek szintetizátoros kísérletek, elsősorban komolyzene-feldolgozások (amelyekből egy C62-es kazettára való meg is jelent az amerikai Hard Body Sounds kiadónál). A projekt 2011 eleje tájékán született újjá különböző coldwave, angstpop, new wave, NDW és new beat-acid zenei élmények hatására. Az azóta is készülő album, amely a mostani koncert gerincét is adja a nyolc számos "Posztapokaliptikus Almanach", amely analóg hangszínek mellett főként a 80-as évek Yamaha FM szintijeinek hangzásaira épül. Rideg, dekadens, de ugyanakkor valahol mégis könnyed zene atomizálódott társadalmunk perifériájáról.

PARASONIC

Mintha kitennének a végtelen, jéghideg világűr egy sötét pontjára, ahol elvesztek minden tájékozódási pontot, ám lassan észreveszek egy galaxist, egy születendőben lévő világot. Ahol a ködben, a molekuláris felhőben örvénylő porban egyre sűrűbb és koncentráltabb anyag összeáll. Egyesülnek a hangok, a zörejek, a disszonanciát harmónia váltja fel. Experimentális ritmusban lüktet egy fénypont, amely a fúzió hatására sugározni kezd és egyensúlyt teremt. Szénfekete magját a vas hozza létre, összehúzódik, majd kitágul s látványos fényjátékával atmoszférát teremt. Zilált lelkem is pulzál, a zene felzaklat, majd megnyugtat. Mindez egy szempillantás alatt véget ér és megmaradok egyedül a sötét űr közepén. Születés-elmúlás, fekete-fehér, tűz és jég.

TUDNIVALÓK

Helyszín: Szabad az Á Nagy Diófa u. 8. Időpont: 2012. november 3. 21.00 info: gothic.hu Be: 500 Ft

Menet:
21.00-22.00 before
22.00-23.00 Adam Berces
23.00-00.00 I.O.N
00.00-01.00 Entrópia Architektúra
01.00-02.00 Parasonic
... after
 

Kapcsolódó anyagok:

Entrópia Architektúra
I.O.N
Adam Berces
Parasonic
Memento Mori Blog
Szabad Az Á


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 17. - 08:57 | © szerzőség: Gelka