Memento Mori a Kriptában | Egy Lyukas nap

 

A Memento Mori Egyesület szervezett öt évenként már Lyukas esteket az egykori klubnak emléket állítva a csepeli Gyár-ban, majd a Szabad az Á pinceklubban is. A nagyszabású Fekete Lyuk kiállításhoz csatlakozva a Kiscelli Kriptában a kiállításhoz kötődően a múltat is megidézzük, de a jelenLÉT is harapható lesz, zenészek és a Memento Mori összefogásával azt az alkotó szellemiséget kívánjuk közönség elé vinni, ami a hajdani klubnak is fő mozgatórugója volt: szellemi elrugaszkodás, nem pedig a pokol tornácán tántorgás.

Programbontás és továbbiak hamarosan!

Esemény a Facebookon.

ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA
Az Entrópia Architektúra fellépései mindig eseményszámba mennek, zenéjük mély-áramlású, a lét szélére invitálja a hallgatóit, hogy onnan visszaérkezve megtisztulásból, ütközőpontként, megkarcolódva, szembesülve életének labirintus – szablyájával, ősi források áramlataiban megmerítkezve egy új, addig nem ismert ösvényen folytassa életének menetét.
http://gothic.hu/entropiaarchitekturainterju

RAW MELODY MEN
A Raw Melody Men játszott már a Szabad az Á színpadán, oroszlánrészt vállalt a New Model Army segélykoncert (a banda stúdiója egy tűzesetben porig égett) szervezésében, ütős koncertet adott a 2012-es Fekete Zaj fesztiválon majd évről-évre játszottak ott sikerrel. Önálló (nem fesztivál) koncertet meglehetősen ritkán adnak, most az Army rajongók örömére ismét elhangzanak a legjobb nóták. Kiváló hangulatot teremtenek, nemcsak a New Model-t szeretőknek ajánlott!
http://www.facebook.com/rawmelodymen

KISS PÉTER
Az Autumn Twilight és Clue zenekarok frontembere akusztikus gitáron ad elő olyan számokat, ami a Fekete Lyuk Alternatív Zenei Játékain is szerepeltek, pl. Dead Can Dance.

LIVINGTOTEM
"Kraak – rég­óta meghatározó figura a budapesti klubok industrial/EBM/wave/tribal/ambient típusú zenékkel büntető klubvilágában, de legalább ennyire elszánt és elhivatott elektronikus zenekészítő.A szerző értő figyelemmel kezeli és használja az elektronikus műfajok formanyelvét: a techno kalapácsütései, az elektro kattogása, a tribal törzsi hipnotikus ritmusai, az industrial sivárságot energiává transzformáló dühe mind ott lüktetnek a LivingTotem-ben."

BALLA LÓRÁND kiállítás-kurátor tárlatvezetése egykori arcok kíséretében a Fekete Lyuk - A pokol tornácán  kiállításán.

HALÁLVÁRÓK: A gruftik / Renkecz Anita (Memento Mori) előadása
A Fekete Lyuk egyik legmarkánsabb külsőségeivel bíró szubkulturális csoportja a gruftik voltak. Az Ifjúsági Magazin a 90-es évek elején cikkezett róluk, a "halál kultúrpesszimistáiról". Napjainkra eltűntek, vagy rejtettebb életmódot folytatnak? Honnan származnak zenei, irodalmi földrajzi gyökereik? Kultúrtörténeti körkép.

AFTERPARTY
Az egykori III/III-as (Fekete Lyuk utódnév) dj-k és vendégek közös zenei szettje megidézve a korabeli zenei repertoárt. 80-as évek ízvilág a sötét hullámoktól a kakastaréjon át az alternaívokig.

Cím: Kiscelli Múzeum | 1037 Budapest, Kiscelli utca 108.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2019. 06. 25. - 04:07 | © szerzőség: Memento Mori