Programismertető

A Memento Mori Egyesület a zimankóban szervezett hagyományörző rendezvénye után a tavaszi nyitányként 3 zenekart lát vendégül a Gyár falai között. A vidékről érkező két zenakar egyike Szegedről látogat Pestre, a Hiteljugend azonban már nemcsak a napfény városában szerzett híveket, több fővárosi klubban tette már tiszteletét sikerrel és neurotikával.
A pécsi The Lucky Hunters-t is izgalommal várjuk a színpadra, a frontember eddigi produktuma (ex-No Pain at Midsummer Night, Krízisvilág Videoklub stb.) valamint az ígéretes Toxic klubos koncertfelvételek kiváló előadást sejtetnek.
T. Bali neve garantálja a minőségi és szívzenét, mivel a N.O.I állandó változásban aktív, így érdekes koncert várható zárásként, Bali szavaival élve ezúttal "egy karcosabb, keményebb műsorra készülünk."

Érdekes helyszíne lehet a kisterem is az estnek, ahol a Gothic.hu egyik részlegének, a Deathrock.hu-nak a zenei vákasztékából szakítanak a legkiválóbb felvételek.

HITELJUGEND

"Hatással voltak ránk: ............................................... unalom, nihil, pofonok, sikertelenség, híradó, gyorskölcsön, pornófilmek, kannásbor, 90-es évek, válás, verekedés, ideák, depresszió, gyűlölet, xanax, bírósági idézés, hülye tanárok, minimálbér, utópiák, viva TV, szomszédok, szorongás, csőkonyha, szar munkahelyek, csavargás, reklámok, kudarcok, düh, kétségbeesés, koncertek, betonparkok, mocskos padok, fegyelmi, zenék, dalszövegek, egyedüllét..."
Néhány nótájuk itt meghallgatható!

"Eztán jött a Hiteljugend. Sajnos a nyers krumpli nem volt elég a pocakomnak, mert heves fájásba kezdett, ezért gondoltam elugrok éjjel-nappaliba gyorsan egy kis ennivalóért, de mások úgy gondolták, hogy inkább megtömnek hústalanított paprikás krumplival (be kell vallanom, hogy finom volt). Amit hallottam az elején a produkcióból, meg ami beszűrődött a konyhába ("hiteljugend!, hiteljugend!") az jó volt, rendben volt. Van egy olyan érzésem, hogy találkozunk még velük..." (Egy blogból)

THE LUCKY HUNTERS

Az erdők mélyéről a szél süvítése, a természet időtlen hangjai. A fák zörgésén át-átsütő homályos holdfény megvilágítja a sikolyokkal telt, elfeledett kisváros romos, elhagyatott házait. Egy varjú károgása töri meg a lágy muzsikát, majd odapillant az egyik ház verandájára. Fenyőhintaszék táncol, mintha valaki ismételten elfoglalta volna méltó helyét. Magányos árnyak indulnak meg a vérvörös utcákon, mert tudják, itt vannak... Here come the Hunters.

"Talán csak az igazán átütő világsikerek lehettek olyan felkészültek első színpadra állásuk idején, mint a pécsi Lucky Hunters. Meg az underground szemléletváltó hősei, akik sosem tudtak kitörni, mert nem kötöttek kompromisszumot a tömeggel. A város talán első dark-folk-csapata inkább tartozhat az utóbbi halmazba - közel egy órát játszottak előzenekarként a Psycho Mutants előtt a Szenesben, de már ez is elég volt ahhoz, hogy kijelentsük: itt valami elkezdődött. Meglepően jó és erős ének, hangulataikban hibátlan dalok,delejes atmoszféra. És a legmesszebbmenőkig profi hozzáállás. Még a néhol beeső hibákkal, ütemcsúszásokkal együtt is az egyik legerősebb koncertje volt ez a tavalyi évnek - nem marad más hátra, mint fellépni, sokszor." (Karcos, ilovepecs.hu)
Myspace oldaluk itt megtekinthető!

N.O.I

Tévelygések és megfagyott üvegpoharak csiszolatlanságai. Elrabolt munka az él-elvágás és elvágyódás folyamataiban. Émelyítő vágy a magányomban és szinkronitás a lélegzeteimben. Már nem keresek benne semmit és ez üressé tesz. Padlóroncsok, megvágott lábikrák, roppanthatatlan talpfák hányadékai a meg-megremegő hídív ölelésében.

"Temesvári Balázs, zeneszerző, kísérleti zenész, elsősorban színházi és táncszínházi produkciókhoz ír zenét. Saját zenekara a gyakran változó felállású I. O. N., performance-jellegű, ambient alapokon nyugvó kimagaslóan igényes underground kisérleti zene.
T. Bali gyakran dolgozik Szemző Tiborral, játszik a Gordiusi Comóban, amellyel számos külföldi fellépésen vett részt, egyebek mellett felléptek a londoni Royal Hallban, Frankfurtban, Moszkvában, Kanadában. " (Port.hu)
Néhány nótájuk itt meghallgatható!

TUDNIVALÓK

Selectors: Akasha Gelka (Nekromantika), Őszentsége (Deathrock.hu), Felegar, Kvntess


Helyszín: Gyár, Soroksári út 160. A FÉG fegyvergyárnál a 23-as busszal megközelíthető a Boráros térről.
Időpont: 2010. Március 26. 21.00
Belépő: 1000 Ft

ZENE

A Nekromantika klub szelektorai (Akasha, Gelka) a nagyteremben (a stílus itt dark wave, gothic, new wave, coldwave) a Deathrock.hu-tól a kisteremben Őszentsége és vendégei a deathrock-batcave-horrorpunk vonal híveit várják!

PROGRAMMENET:

21.00 - Nyitás
21.15 - Alien Sex Fiend koncertfilm
22.30 - Hiteljugend
23.30 - The Lucky Hunters
00.30 - N.O.I
01.45 - Szelektorok

A kisteremben: Deathrock.hu bemutatja: BATCAVE! deathrock-batcave-horrorpunk selector: Őszentsége és vendégei: Felegar, Kvntess


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 21. - 14:33 | © szerzőség: Gelka