Szocreál Rituál - Programismertető

- szocreál rituál avagy a 2. Gyárlátogatás -

„Itt van május elseje, énekszó és tánc köszöntse”… A Memento Mori Egyesület nem a terhes múlt árnyait kívánja megidézni ezen szombaton, de hangulatában visszaköszönhetnek érzések és pillanatok a 80-as évek „diszkrét bájából”. Alapanyagunk a fém és rozsda, szerszámunk pedig a pajszer és a kalapács.

ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA

Az Entrópia Architektúra tagjai többé nem beszélgetnek egymással. Egyedül a zenénk kísérletező nyelvén szólunk, közös entitásként hozzátok. Szavakra nincs többé szükség. Az Entrópia Architektúra újjászületett. A gitár és basszusgitár, fémhulladékok dob, énekek és sampler mellé belépett a fagott, mint egy gyönyörű nő a katonák közt. Több millió éve bezárt világ kapuját feszegetjük a pusztítás szilánkjaiból összefércelt feszítővasunkkal. Az emberiség Aeonok óta féli a kapun keresztül átszűrődő hangokat. Születésünkkor nem beszélünk, nem hazudunk. Csak sírunk és nevetünk, de leginkább ordítunk. A Halál előtt visszatér e bölcsesség, odaát nincs értelme az egyénnek, a beszédnek és a struktúrának. Mi ehhez tartjuk magunkat. Próbáinkon benézünk a kapu résein. Koncertjeinken kinyitjuk a kaput és megmutatjuk mindenkinek azt ami mögötte van. Eszközünk a cirádák nélküli dallamos és ütemes zaj, az élő és élettelen ősi és lüktető rendje. Szavak nélküli jelentést adunk. A halálig pedig marad a körben járás. Zenénk azonos esztétikai értékű elemek folyton változó rendszere, mint egy élő mandala. Mindent igyekszünk megfordítva bemutatni. A folyamatos kísérletezés korszaka lejárt, szilárdan állunk a rombolás útjának kövein s minden koncerttel egy lépéssel tovább jutunk. Nincs rejtett ideológiánk, művészetünk formaisága nincs alárendelve egy új vagy ősi mozgató elvnek. Nem a zenén keresztül akarunk közölni többé. Az ideológia maga a forma. Direkt és konkrét mondanivalónk, magában a helyben születő és egyedül jelennel rendelkező akció. Ez a postkonstruktivizmus az Entrópia Architektúra nyelvén. Megmutatjuk hogy élni nem más mint körben járni. Minden kimondott szóval magunk is mélyebbre csúszunk. Szerencsére egyelőre havonta maximum egyszer lépünk fel, mert hosszú időbe telik regenerálódni, nekünk és a közönségnek egyaránt.
A zenekar myspace oldala itt található!

LIVINGTOTEM

Kraak-ot, a LivingTotem-et életre keltő lemezlovast számtalan helyen ismerik, az Ő nevéhez (is) fűződik az utóbbi évek legjobb industrial koncertjeinek szervezése (pl: Dive, Tzolk'in), ezenkívül az Ipari Szakadár bulik, az OZORA feszt, és számtalan buli szereplője. Mindemelett az egykori ParaRádió és a Tilos' legfáradhatatlanabb műsorvezetője is, újabban a Quantum Cowboys tagja. Kevésbé ismert oldala a LivingTotem, mely másodízben tesz eleget a Memento Mori felhívásának, és adja live act-jét a Gyár falai között. A LT a sötét lebegés, az ipari ütemek, és törzsi ritmusok keveréke, ezúttal szocreál felhangokkal és a gyárlátogatásra aktualizálva.
Myspace oldala itt megtekinthető!

KISTEREM - Total EBM

dj-k: Bolha, DamiLaja, Davina (IF), Fahnentreager(AIMS)
(körvonalak: Armagedon Dildos, Bigod20, Borghesia, Cabaret Voltaire, Calva Y Nada, Cassandra Complex, Cat Rapes Dog, Dance Or Die, Die Krupps, Fair Sex, Force Dimension, Front 242, DAF, Insekt, KMFDM, Nitzer Ebb, Orange Sector, Oomph!, Project Pitchfork, Revolting Cocks, Tilt, Spartak, Vomito Negro, The Klinik, The Young Gods)


kiállítás: paraMENTAL electORGANs
Mindenben megtalálhatóak a teremtés alapvető összetevői. Ahogy a tárgyakban, úgy a gondolatokban s a tettekben. „Spirituális” szinten ezen összetevők leginkább archetipikus ottléteknek felelnek meg, amelyeket az ember többek között a symbolum által tud megközelíteni, kifejezni.
Még a gyári/ipari munkában (a gép mint szolgánk és Urunk egyben) is megvannak a teremtés alapvető összetevői, holott sokszor arra hajlik a gondolkodás(unk) hogy napjainkban már nem sok minden található meg a minket megelőző korszakokból.
Meditáció által megvizsgálhatjuk hogy talán az olaj és a szén, a mindennapjaink ereje, nem más mint paramentális életenergiát tartalmazó anyag - hiszen az äonok elteltével élő állatok és növényekből alakult ki...
Austin Osman Spare nyomain, meditáció és szigilizatio útján próbáltam megtalálni ezen sajátos energiaformának nyomait/jelenlétét korunk geometrikus szimbólumaiban...
 

fellép: RIVETRIL

A Rivetril zenekart két fiatal zenész, Ottucsák József és Bérces Ádám alapította 2009. nyarán azzal a céllal, hogy a hazánkban gyakorlatilag (már) nem létező régi vágású EBM-industrial/elektropunk vonalat erősítse. Saját számaikon kívül - amelyek a műfaj sajátságainak megfelelően nyers, militáns és analóg hangzásúak és a punk szellemében tabumentesen foglalkoznak korunk és a század problémáival – több feldolgozást játszanak a nyolcvanas évek legfontosabb zenekaraitól (pl. D.A.F., Liaisons Dangerouses), illetve a mostani előadáson magyar punk klasszikusok interpretációi is megszólalnak majd.
Néhány nótájuk itt meghallgatható!

PROGRAMMENET:

21.00 - Kapunyitás
21.15 - Film: 9
23.00 - szervezés alatt!
23.30 - LivinTotem
0.15 - Entrópia Architektúra
1.30 - zenei levezetés reggelig
VJ: Bios

Kisterem:
21.00 - 23.00 - paraMENTAL electORGANs
23.00 - DamiLaja
23.30 - Fahnentreager
0.30 - Davina
1.30 - Rivetril
2.30 – Bolha
3.30 - Davina vs. DamiLaja
A beosztás nem végleges!

Helyszín: Gyár, Soroksári út 160.
Időpont: 2010. V. 01.
Megközelíthető: Boráros tértől 23-as busszal a FÉG-Arsenál megállóig, innen 3 perc gyalog.
Hozzájárulás: 800 Ft


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 21. - 14:45 | © szerzőség: Gelka