Programismertető

Fellép: Entrópia Architektúra, Új Látásmód Fúzió, xx4ahura, fineartsmusic
dj: Kraak (ősipar, elektroindusztriál)
Helyszín: Szabad az Á, Budapest, Nagy Diófa u. 8.
Időpont: 2011. július 16., 21:00
Belépő: 500 Ft

ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA

Az Entrópia Architektúra munkásságát sok jelzővel próbálták (és próbáljuk) kategorizálni. Hívták indusztriálnak, rituál rocknak, experimentálnak még paramentálnak is. Az effajta kategorizálás e helyütt leginkább Schrödinger macskájára emlékeztet, a kategorizálás eredménye merőben függ a kategorizálás folyamatától.

Alapvetően a következők írhatóak le:
A zenekar 11 éve alakult. Jelenleg az alább felsoroltak vesznek részt az Entrópia Architektúra munkájában: Kósa Csaba - Effektek - ének, Csürke Zoltán - Gitár, Gnáj József - Dob, Walch Márton - Ének, doromb és percussion, Orosz, B. Philippe - fagott, Grabow, Wolfgang András - Basszus

Fontos befolyásokként a következők említhetők:
Mahakala és Mahayana Buddhizmus, postkonstruktivizmus, az ipari gépek éneke és zaja, a posztmodern korban való felnövés és élet.
A szavak nem pontosak, így a további kategorizálást a hallgatóra bízzuk. Az Entrópia Architektúra-nak nincsen szüksége a szavakra, alkalmi eszközként használja csak őket.

ÚJ LÁTÁSMÓD FÚZIÓ

Avant-garde alkotóműhely - Kizárólag Értőknek! Továbbra sincs kompromisszum! "Egy kimért modorú szintipank, aki kultikus zenekarával a végítélet előtti utolsó pillanatok presszó-rockját játssza - borongós coldwave koktélba öntve."

XX4AHURA

"Az xx4ahura nevű új formáció a magyar dark industrial underground legtitkosabb fegyvere. Ütemőrülteknek és ritmusfetisisztáknak tilos kihagyni. A ritmusszekció és a dús hangtextúrák találkozása intenzív koncertélményt nyújt. Új lemezen dolgoznak, mely még – reményeik szerint - ebben az évben hallható lesz. A doboknál a régi F. O. Systemből ismert Miklós Péter, aki most a United Gods és a fineartsmusic tagja is. Mesterien strukturált, végtelenül zord, baljós és kegyetlen hangképek bizsergetik majd a hallójáratokat, vájják a fület. A rettegés előtti tisztelgés ez, a borzongatás magasiskolája, az újra vissza-visszatérő páni félelem hangokba torzítása. Precíziós kísérleti tánczene a legelszántabbaknak."

FINEARTSMUSIC

2000-ben, Árvai György, Kopasz Tamás képzőművészek alapították.

Árvai, analóg modellezésű szintetizátor hangzással, samplingekkel, repetitív noise elemekből, manipulált zenei idézetekből hártya-szerű alapbázisokat készít, amely előzetes, közös koncepciójuk által válik, -kettőjük improvizatív jellegű játékával kiegészülve - komplett zenei anyaggá.
Kopasz gitárjátéka a „bázist” erősíti vagy szétforgácsolja,néhol melodikus,legtöbbször nem artikulált.
A koncerteken samplereket, szinetizátormodult, speciális effekteket használnak,szükségszerűen kitűnő technikai megszólalást igényelnek.
Zenéjük súlyos hangmassza, amely folyamatos hömpölygéssel formálódik, újabb és újabb zenei témát magába nyelve és kiköpve.
A minimáltól a repetitíven, a noise-industriálon keresztül, a dark ambientig bezárólag tájolható be zenei ízlésük, közlési formájuk.

Klasszikus stúdió felvételeket nem készítenek, kompozíciójukban mindig jelentős szerepet kap a pillanat megélése, a véletlen inspirálása, a hibázás eredményesítése. Ezért albumaik akkor is koncert felvételek, ha nem a közönség előtt lettek rögzítve!
Annak ellenére, hogy mindkettőjük fő foglalkozása a vizuális művészetek területén található, koncert-háttér mozgóképvetítéseik nem kívánnak, a zenei hatás mankójává válni.

A Fineartsmusic 2010-től kiegészült meghívott művészekkel, Ágens, Miklós Péter, Korai Zsolt

ZENE / AFTER

A zenéről a koncertek után Kraak gondoskodik: ősipar (Neubauten, Test Dept stb.) valamint elektroindusztriállal (FLA, Skinny Puppy, Leather Strip stb.) de EBM és trible finomságok is helyet kapnak.

PROGRAMMENET:

21.00 - Nyitás
22.00 - fineartsmusic
23.00 - XX4AhurA
24.00 - Entrópia Architektúra
01.00 - Új Látásmód Fúzió
02.15 - Dj Kraak


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 27. - 10:53 | © szerzőség: Gelka