Programismertető

- a költő születésének 90. évfordulóján -

Pilinszky János 90 éve november 25-én született, halálának idén volt 30. évfordulója. A Memento Mori Közhasznú Kulturális Egyesület emlékestet szervez alkotók, zenészek, irodalmi folyóirat együttműködésével.

Fellép: PAD,  Újhold, Fenes Tibor
Helyszín: Vízraktér, Budapest, Fő utca 84. Király Fürdő
Időpont: 2011. november 25., 19:00
Belépő: Ingyenes!

PAD

Rendhagyó köszöntőt mond: PAD (Irodalmi és Művészeti Folyóirat)
Egy nívós folyóirat ínyenceknek, amely 2005-ben a IX-ik évfolyamát érte meg. Magyar és küldöldi verseken, novellákon kívül rendre filozófiai írások, esszék is napvilágot látnak a PAD-ban.

ÚJHOLD

2011 márciusában alakult meg Budapesten az Újhold zenekar. A két tagú formáció kimondottan versek megzenésítésére jött létre. Az országban számtalan olyan tehetséges együttes/előadó van, aki kiválóan zenésít meg verseket. Az Újhold tagjai (mindketten rockzenekarokban játszanak) azonban az ún. alternatív-underground közegből jönnek, ezért más zenei ízléssel nyúlnak a költeményekhez, mint sok más hazai zenekar. Ezért az Újhold egy színfolt lehet a hazai verszenekarok palettáján. Az estre Pilinszky versekkel és néhány József Attila-átirattal érkeznek.

FENES TIBOR

A Nulladik Változat énekese, irodalomtanár, különböző irodalmi folyóiratokban rendszeresen publikál. Az esten Pilinszky versek gitárkíséretben hangzanak el.

PROGRAMMENET:

19.00 - Nyitás / Köszöntő
19.30 - Újhold
20.15 - Fenes Tibor
21.00 - Zárás

Kapcsolódó anyagok:

Pilinszky versei
Újhold
Fenes
Memento Mori Blog
Facebook-esemény


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 17. - 09:38 | © szerzőség: Gelka