Kormos Ferenc kiállítása

A Memento Mori Közhasznú Egyesület 2008 augusztusában alapult 14 alapító tag közös szándékaként. Egyesületünk célkitűzései között szerepel alapító okiratunkban alkotótevékenységek és művészek támogatása, ennek szellemében kívánunk 2009 januárjától (Dalí halálának 20 éves évfordulóján) fővárosi és vidéki helyszíneken különböző képzőművészek alkotásainak kiállítási lehetőséget teremteni.

A budapesti helyszín az SMS Café galériája, ahol 2009. január 22-én este 7-kor Kormos Ferenc kiállítása nyílik meg, bemutatkozik egyesületünk, és reggelig a Dekadance! szórakoztatja a látogatókat. Az este/éjszaka Dalí emlékének szentelt, ekkor hunyt el a festőgéniusz pontosan 20 évvel ezelőtt. Egy hónapon át tekinthetőek meg az alkotások, ekkor utazik további helyszínekre (Szeged, Debrecen stb.) és helyére újabb alkotó, Kórós Tamás érkezik február 19-én.

KORMOS FERENC

Zala megyében nőttem fel, egy kreatív, szabad légkörű családban. Korán kialakult bennem egy olyan egység gondolta, melyben az ember együtt él és lélegzik a természettel. 1981- ben költöztem Budapestre, ahol egy műszaki iskolában érettségiztem. Gyermekkorom óta rajzolok, autodidakta módon fejlesztem tudásom. Számomra a művészet kommunikáció, a mű akkor befejezett, ha befogadásra talált. Célom a kitárulkozás, az érzelmek megjelenítése, ősi és egyetemes szimbólumok segítségével. Az alkotóról bővebben a honlapján olvashatsz.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 04. - 08:25 | © szerzőség: Gelka