Kovács Roland kiállítása

A Memento Mori Közhasznú Egyesület 2008 augusztusában alapult 14 alapító tag közös szándékaként. Egyesületünk célkitűzései között szerepel alapító okiratunkban alkotótevékenységek és művészek támogatása, ennek szellemében kívánunk 2009 januárjától (Dalí halálának 20 éves évfordulóján) fővárosi és vidéki helyszíneken különböző képzőművészek alkotásainak kiállítási lehetőséget teremteni.

A budapesti helyszín az SMS Kávézó galériája, ahol március 19-én este 7-kor Kovács Roland kiállítása nyílik meg, és reggelig a Dekadance! szórakoztatja a látogatókat. A kiállítássorozatunk Dalí emlékének szentelt, ebben az évben hunyt el a festőgéniusz 20 évvel ezelőtt. Egy hónapon át tekinthetőek meg az alkotások, ekkor utazik további helyszínekre (Debrecen, Berettyóújfalú stb.) és helyére újabb alkotó, Rásonyi Ábel érkezik áprilisban.
 

KOVÁCS ROLAND

Témáim ihletője a misztika, az álmok világa, a fantázia korlátlan dimenziói és mai világunk szorongásos bizarr hangulata. Lényegük a groteszk, a sokszor ijesztő lények szinte portrészerű ábrázolása, mintha egy párhuzamos létsík valamelyik bolygójára nyernénk bepillantást (szerencsére csak egy rövid állókép erejéig). Célom a mindennapi életből egy kicsit kiszakítani a műélvezőt, látomásszerű utazásra csábítani egy furcsa, szokatlan, sokszor félelmetes birodalomba. Munkáim felfoghatóak egyfajta vizuális ördögűzésnek, melyben démonaim fényre kerülése talán másokat is elgondolkodtat saját belső lelki tartalmaik mibenlétéről.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 03. 26. - 08:24 | © szerzőség: Gelka