MMart 43 | Frank Olivér fotókiállítása

A 2018-as kiállítás-sorozatát a Memento Mori egyesület a tavaly év végén egy estén át látható "Koncertfotók a föld alól" fotókiállítás folytatásával kezdi meg.

A kiállítást megnyitja: Zero, azaz Varga Balázs (Negative Art, Memento Mori, Fekete Zaj, Tixa)

Helyszín a Macska. Az időpont 2018. 02. 20. 20h  Esemény a Facebookon.

A megnyitó alatt a falakon is visszaköszönő előadók zenéiből összeállított válogatás lesz hallható - (ízelítő lejjebb).

A koncertfotózást többnyire mindenki ugyanazért, a zene és a fotózás iránti szenvedélyes érdeklődés kombinációjaként kezdi el, de innentől kezdve embere válogatja, hogy ki hogyan áll hozzá a műfajhoz. Számomra a hangsúly a kezdetektől fogva azon volt, hogy a képek a lehető leghűebben tükrözzék az adott koncert, zene és pillanat hangulatát. Azaz a központi elem az atmoszféra visszaadása, ami gyakran felülírja az egyéni fotós látásmódra való törekvést. Emiatt van, hogy koncertről koncertre drasztikusan más stílusú fotók születnekés így a portfóliót sem egységes egészként érdemes szemlélni, hanem sokkal inkább az egyes koncertekre, vagy akár képekre lebontva.

Magával a koncertfotózással néhány évvel ezelőtt kezdtem el komolyabban foglalkozni és ezzel egy időben indítottam el a képek gyűjtőhelyéül szolgáló Infinite Beat (http://infinitebeat.hu/ / http://facebook.com/infinitebeat.hu/) fotósblogot, ami azóta a hazai és külföldi underground zenei élet egyre átfogóbb és egyre növekvő online lenyomatává vált.

A képeken számtalan különféle műfaj köszön vissza, de mivel az industrial, new wave, post punk, goth rock és társaik mindig különösen közel álltak hozzám ezért ezek az átlagnál sokkal gyakoribb visszatérő elemek és a mostani kiállításon elsősorban ezeken lesz a hangsúly. Habár a fotók nagy része Budapesten készült, de a válogatásba kerültek Európa más városaiban vagy éppen Tokió underground klubjaiban készült képek is, melyeken többek közt olyan hazai és külföldi előadók szerepelnek, mint a Skinny Puppy, DAF, Black Nail Cabaret, Laibach, VHK, Auto-Mod, A Place To Bury Strangers, King Dude, Trepaneringsritualen, Drab Majesty, Perihelion, Új Látásmód Fúzió, The Last Days Of Jesus, LivingTotem vagy éppen az Entrópia Architektúra. A fotók közt akad pár, amelyik már látható volt korábbi kiállításokon, így tavaly a Pizzicában és legutóbb az évzáró Fekete Zaj fesztiválon is, számos kép viszont most kerül először a falakra.

A kiállítás március 19-ig megtekinthető.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 01. 27. - 07:43 | © szerzőség: Gelka